Kjære alle utøvere, foreldre og støtteapparat i Kjelsås Langrenn!

Postet av Tove Øier Vidje den 21. Des 2021

Nå tikker det mot 2022  og snart blir det juleferie med forhåpentligvis gode muligheter til en skitur eller tre.  

Som siste sesong, har dessverre sesongen i år også vært preget av pandemien som ikke helt vil slippe taket. Det har vært utfordrende og vil sannsynligvis prege tiden fremover også. Siden vi driver utendørsaktivitet har vi mulighet for å gjennomføre med opplegg tilpasset smittevernbestemmelsene. Det har vi etter hvert fått trening i og både utøvere, trenere og øvrig støtteapparat har gått en ekstra mil og bidratt til at vi tilnærmet har greid å opprettholde normal aktivitet. Det er ikke en selvfølge, og jeg synes dere alle skal klappe dere på skulderen og være stolte!

Siste sesong var det ikke mange av løperne våre som fikk anledning til å gå skirenn. Vi håpet at det skulle bli bedre for barn og ungdom nå, men vi har beklageligvis opplevd de første avlysningene allerede. Til forskjell fra i fjor opplever vi at Skiforbundet inntar en mer offensiv holdning nå, og melder at de jobber aktivt for at det som er planlagt kan gjennomføres. Dog med noe tilrettelegging og begrensning, men det er jeg veldig trygg på at vi lett greier å tilpasse oss. I skrivende stund er det mye usikkerhet, men dere skal vite at det kjempes fra Kjelsås Langrenn, andre klubber i skikretsen vår og øvrige klubber i andre skikretser, for dette.

Vi i styre og stell har vært spente på om pandemien ville begrense interessen og tilveksten i langrennsgruppa. Heldigvis har ikke det skjedd. Tvert imot. Akkurat nå er vi 13% flere utøvere enn på samme tid i fjor. Det er gledelig og veldig motiverende for alle som er involvert i å tilrettelegge for at medlemmene våre og andre venner av idretten vår, skal ha det kjekt hver gang de er sammen. 

Ordtaket "aldri så galt at det ikke er godt for noe" er treffende for den økonomiske statusen for Kjelsås Langrenn. På grunn av vesentlig mindre aktivitet enn det vi budsjetterte med, vil vi få et overskudd i 2021. Selv om vi skulle ønske at det ikke var sånn og at vi heller hadde fått gjennomført mye mer av det som var planlagt, sier vi takk og sparer for å være forberedt til tøffere tider. Eller bruke det på tiltak til felles nytte, slik vi gjorde når vi kjøpte nye snøkanoner til anlegget i Linderudkollen. 

Når jeg sitter og oppsummerer året, er det ett dekkende ord for det jeg føler; Takknemlighet! Takknemlighet for alle dere som stiller opp for at barn og unge i området vårt skal ha et godt og sosialt fritidstilbud. Etter å ha vært med i klubben i ulike roller over mange år, har jeg fått god innsikt i hva som skal til av frivillig innsats for å opprettholde et slik tilbud, og det er ikke noe akkurat noe småtteri. Jeg vet ikke om vi er i en særstilling i nærområdet vårt, men det er alltid noen som stiller opp og tar sin tørn for at egne og andre unger får drive med organisert idrett. Og det må faktisk til.

Jeg skulle gjerne ha takket hver og en av dere og gitt dere en god bamseklem, men la meg forsøke på denne måten: 

Takk til dere over 100 trenere til yngre grupper, takk til alle oppdamer/-menn, takk til trenere for ungdommer, juniorer og seniorer, takk til anleggskomiteen, takk til rennkomiteen, takk til dere som organiserer og gjennomfører øvrige aktiviteter som multisportuka, løpskaruseller, familiesamlinger med mer, takk til vårt sportslige utvalg, takk til alle smørere som smører til hverdags og på renn og takk til de øvrige i styret og administrasjonen som med sin unike erfaring og kompetanse bidrar til at Kjelsås Langrenn kan skilte med god og forsvarlig drift. 

Det er mange andre som også fortjener en takk; Takk til dere som steker vafler, til dere som tørker snørr og tårer, til dere som ser andre og trår støttende til når det trengs. Takk til dere som heier, både i medgang og motgang. Takk til dere som hjelper til med å smøre skia til nabojenta. Takk til dere som i en hektisk periode stiller opp dag og natt for å produsere snø. Takk til dere som sørger for trygg transport til og fra trening og renn. Takk til alle som bidrar til et godt sosialt miljø. Takk til dere som bidrar til at utstyr går i arv og kommer til nytte hos andre etter at ditt barn har vokst ut av det. Takk til dere som stiller opp på dugnad for utbedring av treningsområdene og anleggene våre. Takk til dere som er eller har vært på landslag og som bidrar på trening og samlinger. Dere og mange andre er akkurat slike forbilder og ambassadører for Kjelsås-kulturen, som vi ønsker oss. 

Til slutt ønsker jeg å rette en spesiell takk til alle utøverne våre. Store som små. Takk for at dere står løpet og at dere ikke gir opp selv om det er utfordrende tider. Det gledes og gjør at alle vi andre som tilrettelegger, ser viktigheten og meningen med vår innsats. 

På vegne av administrasjon og styret i Kjelsås Langrenn ønsker jeg dere en fredfull god jul og et givende godt nytt år. 
 

Sportslig hilsen fra 

Bjørn Sanness Myrvold 

Styreleder0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline